Гарбузова каша – це смачна та поживна страва. Вона сподобається як діткам, так і дорослим. При цьому може готуватися як з рису, так і пшона. Ми пропонуємо простий рецепт гарбузової каші з пшоном.
Інгредієнти:
- 1 середній гарбуз
- 1 склянка пшона
- 4 склянки молока
- 1/2 склянки цукру (за смаком)
- 50 г вершкового масла
- Сіль за смаком
- Ванільний цукор або ванільна есенція (за бажанням)
Покрокове приготування:
- Почніть з підготовки гарбуза. Видаліть шкірку, видаліть насіння і наріжте м’якоть гарбуза на невеликі кубики.
- У великій каструлі поєднайте гарбузові кубики і пшоно.
- Додайте молоко і поставте каструлю на середній вогонь.
- Додайте цукор і сіль за смаком, а також ванільний цукор. Також додайте масло.
- Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте каструлю кришкою і залиште кашу кипіти, періодично помішуючи, щоб уникнути пригорання. Це зазвичай займає близько 20-30 хвилин.
- Після того, як гарбузова каша стане м’якою і пшоно стане готовим, вимкніть вогонь.