Томатний суп – це популярна страва, яка втілює в собі смак і аромат свіжих томатів та тепло домашньої кухні. Цей суп є прекрасним способом використати сезонні томати та надати їм нове життя. Він може бути легким і освіжаючим літнім супом або ж ситним в холодну зимову погоду. Ми поділимося класичним рецептом томатного супу.
Інгредієнти:
- 1,5 кг спілих помідорів
- 1 середня цибуля
- 2 зубчики часнику
- 2 ст. ложки оливкової олії
- 1 літр овочевого бульйону (або води)
- 1 ч. ложка цукру
- 1 ч. ложка солі (або за смаком)
- 1/2 ч. ложки чорного меленого перцю
- 1/2 ч. ложки сушеного базиліку
- 1/2 ч. ложки сушеного орегано
- 1/4 ч. ложки червоної гірчиці (за бажанням)
- 1/4 ч. ложки свіжої меленої чорної паприки
- 1/4 ч. ложки сушеного тим’яну
- 1/4 ч. ложки смаженого гірчиці (за бажанням)
- 2 ст. ложки свіжого петрушки (для прикраси)
- 2 ст. ложки вершків або грецького йогурту (для подачі)
Покрокове приготування:
- Зробіть неглибокий хрест на днищі кожного томата і занурьте їх в окроп. Потім обсушіть їх і зніміть шкірку. Розріжте томати на частинки, видаливши зернисту частину в середині.
- Розігрійте оливкову олію в глибокій кастрюлі на середньому вогні. Додайте цибулю та часник і смажте, помішуючи, до м’якості та золотистої фарби, це зазвичай займе близько 5 хвилин.
- Додайте нарізані помідори у кастрюлю та притушкуйте їх під кришкою приблизно 10 хвилин, доки вони не стануть м’якими.
- Додайте цукор, сіль, перець, базилік, орегано, червону гірчицю та тим’ян. Змішайте і дайте всьому варитися ще 5 хвилин, щоб аромати добре поєдналися.
- Долийте овочевий бульйон або воду та доведіть суп до кипіння. Потім зменшіть вогонь і готуйте ще 15-20 хвилин, поки суп не стане густим.
- Спробуйте суп на смак і, якщо потрібно, додайте сіль або спеції.
Подаємо томатний суп у гарячому стані, прикрашений свіжою петрушкою та вершками або грецьким йогуртом.