При вживанні певних продуктів запах тіла може стати неприємним. У медицині цей феномен прийнято називати бромгідроз. Він пояснюється активністю природних бактерій, що живуть на шкірі, які живляться потом, що виділяється з організму. Неприємний запах є продуктом їхньої життєдіяльності.
Помідори
Появу відштовхувального запаху від помідорів першим зафіксував учений Чарльз Стюарт із Великобританії. Він встановив, що причиною запаху є терпени і каротиноїди, які надають тілу запах томатних стебел.
Риба
Риба є джерелом триметиламіну. Він розщеплюється організмом з допомогою спеціального ферменту. Якщо він не активний, то після вживання риби тіло набуде неприємного запаху, який помічатимуть лише оточуючі.
Спаржа
Спаржа може спричинити скупчення в кишечнику метанолу. Він робить запах поту їдким.
М’ясо
Вживання м’яса також супроводжується інтенсивним виробленням поту, що має неприємний запах.