Фізична активність та правильне харчування знижують ризик розвитку гіпертонії. Людям з підвищеним артеріальним тиском насамперед необхідно змінити спосіб життя та раціон. Медики назвали п’ять продуктів, які корисно їсти при гіпертонії.
Банани
Банани є одним із найкращих джерел калію. Він сприяє виведенню з організму надлишків натрію, який затримує воду. Чим більше в організмі рідини, то вище тиск на стінки кровоносних судин.
Темний шоколад
Шоколад із вмістом какао від 70% сприяє зниженню артеріального тиску. Медики рекомендують з’їдати щодня по невеликому шматочку шоколаду.
Овес
У вівсі міститься бета-глюки. Він знижує рівень «поганого» холестерину, який є однією з основних причин розвитку гіпертонії.
Часник
Часник стимулює організм до вироблення оксиду азоту. Він розширює кровоносні судини та розслаблює м’язи.
Ферментовані продукти
Чайний гриб, яблучний оцет, натуральний йогурт та інші ферментовані продукти сприяють зниженню артеріального тиску.





