Багато людей звикли перекушувати між основними прийомами їжі. Як правило, для перекусів використовуються продукти, які завжди під рукою. Зокрема йдеться про фастфуд. Експерти назвали п’ять найнебезпечніших для здоров’я людини перекусів.
Чіпси
У картопляних чіпсах міститься хімічна речовина акриламід, яка після потрапляння в організм викликає сильну спрагу. Сіль, якою вони посипані, збільшує кров’яний тиск. Картопля є джерелом крохмалю, що провокує стрибки цукру в крові. Для виведення з організму солі та очищення від акриламіду потрібно кілька днів.
Шоколад
У шоколаді високий вміст цукру. При його вживанні рівень глюкози у крові різко зростає. Кофеїн, що міститься у шоколаді, не додає бадьорості. Перш ніж він встигає потрапити до мозку, рівень цукру в крові знижується. В результаті людина стає млявою і дратівливою.
Кукурудзяні пластівці
Багато хто їсть кукурудзяні пластівці на сніданок, оскільки в них багато заліза та інших мікроелементів. Проблема у тому, що додані речовини засвоюються організмом важко. Що стосується клітковини, то в кукурудзяних пластівцях її дуже мало. Таким чином, віднести їх до здорового харчування не можна.
Енергетичні напої
В енергетиках міститься кислота, яка роз’їдає зубну емаль. Кофеїн та цукор викликають зростання тиску та рівня глюкози. Коротке збільшення працездатності змінюється різким спадом та старанною роботою печінки протягом кількох годин.
Морозиво
У морозиві багато жиру та цукру, які провокують підвищений апетит і збільшують рівень глюкози. У довгостроковій перспективі через нездорове харчування можуть початися проблеми зі здоров’ям. Краще замінити його овочами та фруктами.