Організм людини має досконалу систему детоксикації. На жаль, якість роботи його систем прямо залежить від екології, виснаження ґрунту та харчових звичок. Багато хто навіть не здогадується, що для виведення токсинів з організму можна використовувати доступні продукти харчування. Про них і йтиметься нижче.
Яблука
Яблука є джерелом пектину, який сприяє виведенню з організму солей важких металів, токсинів та залишків вірусів. Крім цього, в яблуках містяться протизапальні речовини, що забезпечують захист печінки.
Насіння чиа
Насіння чиа багате розчинною і нерозчинною клітковиною. Воно очищає кишечник як «щітка». Насіння чиа є ідеальним вибором для людей з надмірною вагою, оскільки створює відчуття наповненого шлунка.
Мед
У меді багато корисних для організму мінералів. Його можна використовувати для проведення глибокого детоксу. Причому як внутрішньо, а й зовнішньо.
Буряк
Буряк очищає печінку від токсинів та грибків завдяки пектинам. У вареному буряку вітамінів менше у кілька разів, проте при цьому на 23% більше антиоксидантів. Таким чином, його можна вживати як у сирому, так і у звареному вигляді.
Цибуля та часник
Цибуля та часник сприяють виведенню з кишечника токсинів та посиленню роботи органів видільної системи. Часник є джерелом аліцину. Він покращує роботу бронхо-легеневої системи, жовчного міхура та печінки, а також очищує кров.