Взимку організм людини більше схильний до впливу інфекцій і вірусів. Саме тому вкрай важливо зміцнювати свій імунітет у холодну пору року. Зокрема, це можна робити за допомогою продуктів, багатих на корисні речовини, вітаміни та мінерали.
Цитрусові
Грейпфрути, лимони та апельсини є джерелом вітаміну C. Цей антиоксидант сприяє підтримці виробництва імунних клітин. Крім цього, він забезпечує захист клітин від окисного стресу.
Йогурт
У йогурті містяться пробіотики. Ці корисні бактерії підтримують здоров’я кишечника, в якому знаходиться 70-80% імунних клітин. Міцність імунітету безпосередньо залежить від мікробіома.
Часник
Часник має протизапальні та протимікробні властивості. У ньому міститься аліцин, що допомагає підтримувати імунітет. Завдяки своїй цілющій дії часник століттями використовується в народній медицині.
Батат
Солодка картопля є джерелом бета-каротину, калію, вітаміну C та клітковини. У середньому бататі міститься більше добової норми вітаміну A.
Листова зелень
Листова зелень на кшталт мангольду, капусти та шпинату багата на вітаміни A, C та E, які сприяють зміцненню імунного здоров’я. Крім цього, в ній міститься фолієва кислота, що бере участь у виробництві імунних клітин.