Яєчня – одна з найпопулярніших страв до сніданку. Адже саме вона живить наш організм, заряджає енергією. Саме тому її люблять в багатьох країнах світу, де кухарі створюють різноманітні варіації яєчні. Розглянемо найцікавіші варіанти такої страви до сніданку.
Шакшука
Це ізраїльська страва, яка стала улюбленою для багатьох українців. Якщо говорити про сніданок, то саме шакшука буде найпоживнішою, при цьому кулінари світу створюють власні рецепти приготування такої страви. Вона має незвичайний аромат, відрізняється насиченістю смаків. Тому стане ідеальним вибором для поживного сніданку.
Страва готується на глибокій сковорідці, а в неї входять наступні базові інгредієнти:
- помідори;
- цибуля та часник;
- томатна паста;
- зелень;
- яйця.
Завдяки тому, що шакшука має багато різновидів, в неї можуть входити додаткові інгредієнти. Зокрема, часто на столах можна побачити страву з грибами, м’ясом, ковбасою, сиром, бобами, горохом. Це дозволяє з легкістю урізноманітнити свій стіл.
Фріттата
Це італійська яєчня, яка також має багато шанувальників. Якщо говорити просто, то фріттата – це пишний омлет, який має всередині начинку. Італійці, звичайно, додають в неї пряні трави та сир. Але, як і з шакшукою, страва має досить багато варіацій, що дозволяє легко включити її в світову кухню.
Базовими інгредієнтами страви є:
- яйця;
- молоко;
- зелений горошок;
- зелень;
- твердий сир.
При бажанні до страви можна додавати гриби, картоплю, м’ясо. Але, звичайно, потрібно розуміти, що ті продукти, які довго готуються, повинні бути попередньо оброблені. Інакше ви не зможете приготувати завершену страву. До речі, італійці часто готують фріттату на печі, а також в духовці. Це дозволяє подарувати їй великий об’єм та зробити максимально ніжною.
Пашот
Цю страву винайшли французи, які змогли максимально передати смак свіжого яйця. При цьому його не просто варять, а варять так, щоб воно залишалося максимально ніжним, з рідкою серединкою.
Для приготування яйця, звичайно, потрібно вміння. Так, кухар формує вир з кип’ячої води, після чого вбиває туди яйце. В деяких варіаціях страви в воду додають оцет. Пашот можна легко комбінувати з різноманітними спеціями, соусами.
Омлет
Не можна не сказати і про таку яєчню, як омлет. Цю страву полюбляють як французи, так і українці. А готується вона в різних варіаціях. Зокрема, може бути з додаванням молока, зелені, ковбаси чи м’яса. Ще можна зробити солодкий омлет. Це дозволяє легко урізноманітнити свій сніданок.