×

Кращі варіанти яєчні для сніданку: шакшука, фріттата чи пашот

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Яєчня – одна з найпопулярніших страв до сніданку. Адже саме вона живить наш організм, заряджає енергією. Саме тому її люблять в багатьох країнах світу, де кухарі створюють різноманітні варіації яєчні. Розглянемо найцікавіші варіанти такої страви до сніданку.

Шакшука

Це ізраїльська страва, яка стала улюбленою для багатьох українців. Якщо говорити про сніданок, то саме шакшука буде найпоживнішою, при цьому кулінари світу створюють власні рецепти приготування такої страви. Вона має незвичайний аромат, відрізняється насиченістю смаків. Тому стане ідеальним вибором для поживного сніданку.

Страва готується на глибокій сковорідці, а в неї входять наступні базові інгредієнти:

  • помідори;
  • цибуля та часник;
  • томатна паста;
  • зелень;
  • яйця.

Завдяки тому, що шакшука має багато різновидів, в неї можуть входити додаткові інгредієнти. Зокрема, часто на столах можна побачити страву з грибами, м’ясом, ковбасою, сиром, бобами, горохом. Це дозволяє з легкістю урізноманітнити свій стіл.

Фріттата  

Це італійська яєчня, яка також має багато шанувальників. Якщо говорити просто, то фріттата – це пишний омлет, який має всередині начинку. Італійці, звичайно, додають в неї пряні трави та сир. Але, як і з шакшукою, страва має досить багато варіацій, що дозволяє легко включити її в світову кухню.

Базовими інгредієнтами страви є:

  • яйця;
  • молоко;
  • зелений горошок;
  • зелень;
  • твердий сир.

При бажанні до страви можна додавати гриби, картоплю, м’ясо. Але, звичайно, потрібно розуміти, що ті продукти, які довго готуються, повинні бути попередньо оброблені. Інакше ви не зможете приготувати завершену страву. До речі, італійці часто готують фріттату на печі, а також в духовці. Це дозволяє подарувати їй великий об’єм та зробити максимально ніжною.

Пашот

Цю страву винайшли французи, які змогли максимально передати смак свіжого яйця. При цьому його не просто варять, а варять так, щоб воно залишалося максимально ніжним, з рідкою серединкою.

Для приготування яйця, звичайно, потрібно вміння. Так, кухар формує вир з кип’ячої води, після чого вбиває туди яйце. В деяких варіаціях страви в воду додають оцет. Пашот можна легко комбінувати з різноманітними спеціями, соусами.

Омлет

Не можна не сказати і про таку яєчню, як омлет. Цю страву полюбляють як французи, так і українці. А готується вона в різних варіаціях. Зокрема, може бути з додаванням молока, зелені, ковбаси чи м’яса. Ще можна зробити солодкий омлет. Це дозволяє легко урізноманітнити свій сніданок.

Залишити відповідь

Останні новини
13:05 18.05.2024
У РФ розробили новий дрон-камікадзе «Стріла» для ударів у глибині фронту
12:33 18.05.2024
На озброєння ЗСУ надійдуть системи AMBER-1800
12:05 18.05.2024
Вчені показали, як насправді виглядав єгипетський фараон Аменхотеп III
11:44 18.05.2024
Кім Кардаш’ян зробила пікантні фото у корсеті зі шкіри у власному літаку
11:05 18.05.2024
Сальма Хайєк порадувала шанувальників фото з показу модного будинку Gucci
10:32 18.05.2024
Як схуднути без спорту та дієт: названі найкращі види чаю для скидання ваги
10:08 18.05.2024
Пластикові двері: переваги й особливості
10:02 18.05.2024
Захищене зберігання коштів: покупка сейфа
09:32 18.05.2024
Старі двері, які здали на реставрацію, виявились цінним артефактом
09:06 18.05.2024
Рентгенівські апарати нового покоління: як вибрати оптимальну модель
08:54 18.05.2024
Що таке антифриз
13:05 17.05.2024
На озброєння ЗС РФ надійшли модернізовані танки Т-90М «Прорив-3»
12:15 17.05.2024
Україна завдала найбільш концентрованого удару дронами з початку війни
12:05 17.05.2024
Вчені встановили причину руйнування носів у римських та давньогрецьких статуй
11:35 17.05.2024
Бельгійська модель «вигуляла» у Каннах сукню від українського бренду WONÁ Concept
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити