Гуляш – це традиційна угорська страва, яка завоювала світ своєю неповторною смаковою палітрою і ароматом. Його особливість полягає в тому, що він готується з м’яса та овочів, тому відрізняється соковитістю та неймовірним ароматом. Пропонуємо рецепт домашнього гуляшу, який простий у приготуванні і вражає своєю смаковою гармонією.
Інгредієнти:
- 500 г яловичини (можна використовувати інші види м’яса: свинину, баранину)
- 2 великі цибулі
- 3 зубчики часнику
- 2 червоних перці
- 3 ст. ложки томатної пасти
- 2 ст. ложки солі
- 1 ст. ложка паприки
- 1 ч. ложка кмину
- 1 ч. ложка солі
- 1 ч. ложка чорного перцю
- 2 ст. ложки рослинного масла
- 500 мл гарячого бульйону (використовуйте м’ясний або овочевий)
Покрокове приготування
- Почніть зі свіжого та якісного м’яса. Наріжте його на невеликі шматочки. Цибулю та часник нашинкуйте дрібно, а перці наріжте соломкою.
- Розігрійте рослинне масло в глибокій каструлі чи казані. Покладіть туди нарізану яловичину та обсмажте з усіх боків до золотисто-коричневого кольору.
- Додайте цибулю та часник до обсмаженого м’яса. Тушкуйте їх, поки цибуля не стане прозорою. Потім додайте червоний перець і продовжуйте тушкувати, поки овочі не стануть м’якими.
- До овочів і м’яса додайте томатну пасту, паприку, кмин, сіль та чорний перець. Перемішайте все добре, щоб спеції рівномірно розподілилися.
- Залийте гарячим бульйоном і дайте гуляшу варитися на повільному вогні протягом 1,5-2 години, доки м’ясо не стане дуже м’яким.
Подаємо гарячий гуляш з вареною картоплею, кашею або свіжим хлібом. Прикрасьте страву свіжою петрушкою або кропом.