Галушки – це традиційна українська страва, і кожен регіон має свої власні рецепти. У Полтаві галушки особливо смачні і популярні. Ми пропонуємо рецепт полтавських галушок, які стануть окрасою вашого столу.
Інгредієнти:
- 2 стакани картопляного крохмалю
- 2 стакани води
- 1/2 чайної ложки солі
- 1 столова ложка рослинного масла
- 2-3 стакани пшеничного борошна
- 1/2 стакани води (для тіста)
- 1 ложка цукру (для тіста)
Покрокове приготування:
- У великій мисці змішайте картопляний крохмаль, сіль, рослинне масло і половину стакана води. Поступово додавайте пшеничне борошно і мішайте до утворення тіста.
- Додайте залишок води і цукор. Продовжуйте мішати і додавати борошно, поки тісто не стане гладким і м’яким.
- З тіста зробіть невеликі кульки розміром близько 3 сантиметрів. Якщо тісто дуже липке, можна натерти руки борошном.
- Велику каструлю наповніть водою і доведіть до кипіння. Додайте трохи солі.
- Обережно опустіть галушки в окроп і варіть їх, поки вони не вийдуть на поверхню. Це зазвичай займає 3-5 хвилин.
- Готові галушки можна подавати з вершковим маслом, сиром або грибним соусом.
Полтавські галушки – це смачна страва, яка стане чудовим варіантом для обіду чи вечері.