Шаурма – це страва, яка завоювала популярність у всьому світі завдяки своєму неповторному східному смаку. Ми пропонуємо простий рецепт шаурми, за допомогою якого ви можете створити смачну страву в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 500 г м’яса (курка, яловичина, баранина) – на ваш вибір
- 2 лаваша (тонкі коржі)
- 1 велика цибулина
- 2-3 помідори
- 1 огірок
- 2-3 зубчики часнику
- 150 г кислого молока (або йогурту)
- 1 ч. л. куркуми
- 1 ч. л. куміну (зіри)
- 1 ч. л. кориці
- 1 ч. л. перцю чорного меленого
- 2 ст. майонезу
- Сіль за смаком
- Зелень (кінза, петрушка) для прикраси
Приготування:
- М’ясо поріжте тонкими скибками, додайте сіль, куркуму, кумін, корицю та чорний перець. Добре перемішайте і залиште на 30 хвилин для маринування.
- Цибулю поріжте півкільцями, помідори та огірок – кружальцями.
- Розігрійте сковороду з олією і обсмажуйте м’ясо до золотистої кірки.
- У мисці змішайте кисле молоко (або йогурт), майонез, часник пресований. Поступово додайте цей соус у м’ясо на сковороді і тушкуйте разом ще 5-7 хвилин до готовності.
- Нагрійте лаваш у духовці чи на сковороді.
- Розподіліть мариноване м’ясо по центру кожного лаваша.
- Покладіть на м’ясо скибочки цибулі, помідора та огірка.
- Покладіть по центру начинки зелень.
- Загорніть лаваш так, щоб начинка була всередині, утворюючи рулет.
- Подайте шаурму гарячою, посипаною зеленню з соусом на вибір.