Буряк – це універсальний овоч, який може стати основою для багатьох страв. Він багатий вітамінами і мінералами, має ніжний смак і приємний аромат. Одним із найсмачніших і найкорисніших способів використання буряків є приготування закуски. Ми в inforoom поділимося з вами рецептом чудової закуски з буряків, які не тільки порадують вас своїм смаком, але й збагатять ваш раціон корисними речовинами.
Інгредієнти:
- 3-4 середні буряки
- 2-3 столові ложки оливкової олії
- 2-3 зубчики часнику, подрібнені
- 2-3 столові ложки бальзамічного оцту
- Сіль та перець за смаком
- 2-3 гілочки свіжої петрушки (для прикраси)
Приготування:
- Підготуйте буряки. Спочатку вимийте буряк і оберніть його у фольгу. Випікайте в духовці при 200 ° C близько 45-60 хвилин, поки буряк не стане м’яким. Це можна перевірити, вставивши ножа – він повинен легко проникати всередину буряків.
- Очистіть буряки. Коли буряк буде готовий, остудіть його трохи і потім зніміть шкірку. Вона повинна легко зніматися, якщо буряк добре приготовлений.
- Наріжте буряк. Після того, як буряк охолоне, наріжте його тонкими скибочками або кубиками, залежно від вашого бажання. Перекладіть буряк у глибоку миску.
- Приготуйте маринад. У мисці з буряком додайте оливкову олію, подрібнений часник, бальзамічний оцет, сіль та перець. Добре перемішайте всі інгредієнти так, щоб буряк рівномірно просочився маринадом.
- Залишіть закуску відпочивати. Покрийте миску плівкою або кришкою та залиште закуску на кілька годин (найкраще на ніч) у холодильнику. Це допоможе всім смакам добре змішатись.
Перед подачею посипте закуску з буряка свіжою петрушкою для аромату та декору.