22 червня в Україні стартують посилені перевірки закладів громадського харчування та транспорту щодо дотримання карантину із запобігання поширенню коронавірусу.
Це пов’язано з різким збільшенням кількості хворих на COVID-19.
– Якщо заклади не слідкують за тим, щоб люди були в масках, щоб була дотримана дистанція, заходи безпеки, то мають нести за це відповідальність, – заявив президент Володимир Зеленський під час традиційної селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу.
Також причини приросту хворих обговорили на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
– Основна причина росту – порушення протиепідемічних заходів суб’єктами господарювання. Також на негативну динаміку захворюваності вплинуло недотримання правил під час перевезення в міському, міжміському та міжобласному транспорті. Для недопущення погіршення епідемічної ситуації та вимушеного посилення карантинних заходів буде посилено державний контроль, – повідомив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко за результатами засідання комісії.
Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов пропонує звернути особливу увагу на роботу та дотримання закладами громадського харчування встановлених на час подолання пандемії норм.
За порушення карантинних вимог громадяни можуть сплатити штраф від 17 до 34 тисяч гривень, а посадовці – від 34 до 170 тисяч гривень.