Мало хто знає, що інсульт може бути спровокований дієтичною газованою водою, грипом та перевтомою. Кожен із цих факторів може стати пусковим механізмом для розвитку цієї недуги.
Дієтична газована вода
Результати дослідження, учасницями якого стали 80 000 жінок, показали, що вживання двох банок дієтичних газованих напоїв на добу збільшує ризик розвитку інсульту та інфаркту на 30%. Крім цього, регулярне вживання таких напоїв може призвести до погіршення пам’яті та атрофії головного мозку.
Грип
Досить часто грип є провісником інсульту. У хворих на грип пацієнтів ризик мозкового удару протягом 15 днів підвищується на 40%. Найменший ризик розвитку інсульту зберігається ще близько року. Це пояснюється тим, що грип може сприяти стенозу сонної артерії, через яку кров доставляється у мозок.
Перевтома
Постійні переробки негативно впливають на центральну нервову систему. Через відсутність відпочинку нервова система виснажується, що призводить до зниження її захисного потенціалу. Люди, які працюють понад 55 годин на тиждень, перебувають у групі ризику.





