Тривалий термін зберігання маринованих продуктів досягається за допомогою великої кількості солі. Багато хто навіть не здогадується про те, що соління можуть стати причиною проблем зі здоров’ям. У солоних огірках містяться нітрити. Якщо вживати їх на постійній основі, то можна зіткнутися з наведеними нижче наслідками.
Погіршення стану судин
Разом із соліннями в організм потрапляє велика кількість натрію. Це може призвести до дисбалансу калію та натрію або затримки води в організмі. Кровоносні судини стануть менш еластичними. Ризик їхнього розриву у разі підвищення тиску зросте. Погіршення стану судин може обернутися розвитком серцевих хвороб та цереброваскулярних захворювань.
Погіршення роботи шлунка
Систематичне споживання солінь може зашкодити слизову оболонку шлунка. У будь-який момент на тлі цього може розвинутись хронічне запалення. Крім цього, регулярне поїдання маринованих продуктів може призвести до розвитку раку шлунка, виразкової хвороби та гастриту.
Погіршення роботи нирок
Соління провокують спрагу. При вживанні великої кількості води навантаження на нирки зростає. Це може обернутися протеїнурією, набряками, нирковою недостатністю чи запаленням нирок.