Рослинна олія, мед, шоколад та інші продукти більшість з нас звикли зберігати в холодильнику. Багато хто навіть не здогадується про те, що їм там не місце.
Рослинні олії
Оливкову, рапсову та соняшникову олію потрібно зберігати у темному та прохолодному місці. Харчові олії з невеликим терміном придатності на кшталт лляної краще зберігати в холодильнику і якнайшвидше використовувати.
Мед
Зберігання меду в холодильнику призводить до його кристалізації. Йому більше підходить прохолодна комора. Захищений від світла мед може зберігатися кілька років.
Шоколад
Оптимальна температура повітря зберігання шоколаду варіюється в межах 12-18 градусів. До того ж, він дуже швидко вбирає сторонні запахи. Тож у холодильнику шоколаду не місце.
Помідор
При зберіганні помідорів у холодильнику вони стають м’якими та несмачними. Оптимальною температурою для зберігання томатів вважається 13-18 градусів.
Хліб
Холодильник надійно захищає хліб від плісняви, проте при цьому він позбавляє його смаку та аромату. Хліб краще зберігати в сухому контейнері на кшталт хлібниці.