Існують продукти, які краще не їсти в холодному вигляді, оскільки це може негативно вплинути на наше травлення. Ми в InfoRoom розповімо про 5 таких продуктів і пояснимо, чому їх краще не вживати холодними.
Холодна вода з їжею
Багато хто п’є воду під час їжі, і це правильно, тому що вода допомагає покращити травлення. Однак холодна вода, особливо прямо перед, під час або відразу після їжі може уповільнити процес травлення. Холодна вода може охолоджувати шлункові стінки та стискати кровоносні судини, що ускладнює розщеплення їжі. Рекомендується вживати кімнатну температуру чи теплу воду.
Жирна їжа
Жирні продукти, такі як смажена картопля фрі або жирні закуски, можуть бути шкідливими у великих кількостях. Вживання жирної їжі в холодному вигляді може призвести до навантаження на печінку та жовчний міхур.
Супи
Супи – це чудова страва, але їх також не рекомендується вживати холодними. Гарячий суп допомагає розм’якшити їжу, робить її більш засвоюваною і допомагає нам відчути ситість. Якщо суп охолоне, його корисні властивості можуть зменшитися. Тому краще вживати суп у гарячому вигляді.
Червоне м’ясо
Холодне червоне м’ясо, таке як яловичина та баранина, може бути складним для травлення. Тому червоне м’ясо слід добре нагріти, перш ніж його вживати.
Чай з медом
Чай з медом часто використовується для підтримки здоров’я та покращення імунітету. Однак мед не розчиняється у холодному чаї, тому залишається на стінках чашки і ви не його корисні властивості не потрапляють в організм. Але додавання меду в кип’ячений чай може зменшити його корисні властивості, так як висока температура може зруйнувати деякі ферменти та антиоксиданти, що містяться в меді. Для збереження максимальної користі від меду краще додавати його до теплого, але не кип’яченого чаю.
Читайте також: які продукти не можна їсти на голодний шлунок