Дієтологи рекомендують вживати різнокольорові овочі та фрукти. Це поянюється тим, що вони містять корисні для організму антиоксиданти.
З опублікованого Only My Health матеріалу випливає, що в добовому раціоні здорової людини має бути місце для кольорових продуктів. Найбільшу візуальну привабливість серед них мають фіолетові продукти. Вони є джерелом сильних антиоксидантів під назвою антоціани. Саме вони забезпечують продуктам фіолетовий відтінок. Антоціани сприятливо впливають на здоров’я шкіри.
Щоб зробити шкіру сяючою та здоровою, достатньо включити до раціону наступні продукти:
- Чорниця (запобігає пошкодженню шкіри, надає омолоджуючий ефект).
- Ягоди Асаї (сприяють регенерації шкіри, борються з ознаками старіння).
- Фіолетовий батат (покращує колір обличчя, оновлює клітини епідермісу).
- Чорна смородина (стимулює вироблення колагену, зменшує сухість шкіри).
- Фіолетова капуста (захищає шкіру від стресів, підвищує яскравість шкіри).
- Баклажани (зволожує шкіру, надає антивіковий ефект).
Зазначені вище продукти можна включити до раціону у вигляді основних страв, десертів, салатів та смузі. Завдяки наявності в них антиоксидантів ваша шкіра стане здоровішою.