Для приготування сніданку слід використовувати лише правильні продукти. Дієтологи рекомендують вибирати їжу, яка нейтрально сприймається шлунком. В іншому випадку сніданок принесе організму не користь, а шкоду.
Багато людей намагаються під час сніданку запастись енергією на весь день. Загалом це правильний підхід. Проблема полягає в тому, що досить часто для виконання цього завдання люди використовують неправильні продукти, які завдають шкоди здоров’ю. Наприклад, фахівці не радять пити натщесерце каву, оскільки це може призвести до розвитку гастриту чи виразки. Солодке натщесерце може спровокувати стрибки цукру. Пряну та копчену їжу, а також кислі продукти на сніданок краще не їсти. Зокрема дієтологи не рекомендують снідати апельсинами.
Кращими продуктами для сніданку є цільнозерновий хліб, нежирна олія, а також каші з сиром на молоці. Крім цього, сніданок може включати смажені або варені яйця, овочі та фрукти.