Оливкова олія має цілющі властивості, оскільки в ній містяться поліфеноли та олеїнова кислота. Важливо розуміти, що користь цих компонентів прямо залежить від способу виготовлення масла. Про це пише CNN Health.
За словами доктора Тассоса Кіріакідеса, який працює в Єльській школі громадської охорони здоров’я доцентом кафедри біостатистики, для виготовлення кращої оливкової олії використовуються оливки, які ще не встигли остаточно дозріти. Чим швидше вони дістануться преса, тим більше корисних властивостей буде в маслі.
Оливкова олія першого гатунку називається Extra virgin. Вона виготовляється методом холодного пресування плодів. Саме це масло вважається найкориснішим для організму.
При виборі олії особливу увагу слід приділити етикетці. Багато виробників вказують на пляшці дату збору та пресування оливок, а також дату розливу олії. Детальнішу інформацію про продукт можна отримати шляхом сканування QR-коду. Високоякісна оливкова олія недоступною розкішшю давно не є. Її можна купити у звичайному супермаркеті.