Яку крупу прийнято вважати корисною для здоров’я? Зазвичай ту, у якій більше мінералів, мікроелементів, вітамінів та інших корисних речовин. Дієтологи назвали п’ять каш, які корисні для нашого організму найбільше.
Гречка
Перше місце у рейтингу найкорисніших круп посідає гречка. Вона є джерелом жирних кислот, заліза, магнію, кальцію, цинку, а також вітамінів A, B, E та PP. У 100 г гречки 132 ккал.
Вівсянка
Вівсяна каша є джерелом антиоксидантних сполук, омега-3 та вітамінів групи B. Вона знищує «поганий» холестерин, знижує рівень цукру та захищає організм від алергії.
Пшенична крупа
Пшенична крупа багата на кальцій, калій, цинк і магній. Крім цього, в ній містяться вітаміни A, B, C, E та F. Пшенична крупа виводить з організму шлаки та токсини.
Пшоно
Ця крупа виготовляється з проса. У ній багато білків та вуглеводів, але при цьому мало калорій. Пшоно є ідеальним компонентом для будь-якої дієти. Воно прискорює обмін речовин, зміцнює імунітет та нормалізує рівень холестерину.
Перловка
Перлова каша є джерелом вітамінів групи B і K, які забезпечують належну роботу судин та серця. Для серцево-судинної системи перловка вважається найкориснішою крупою.