Всі знають, що овочі важливі для загального здоров’я. Між тим рекомендовану кількість овочів щодня вживають лише 10% дорослих. Для людей з цукровим діабетом споживання багатих на поживні речовини та клітковину овочів є особливо критичним, оскільки вони допомагають контролювати рівень цукру. Дієтологи рекомендують таким людям включити до свого раціону наведені нижче овочі.
Листова зелень
Мангольд, шпинат та капуста є джерелами вітамінів A, C і K, альфа-ліпоєвої та фолієвої кислоти, які підвищують чутливість до інсуліну. Вживання листової зелені покращує контроль рівня цукру.
Помідори
Помідори багаті на клітковину, лікопін, вітаміни A і C. Антиоксидант лікопін покращує контроль цукру.
Цвітна капуста
У цьому хрестоцвітому овочі містяться клітковина, бета-каротин, вітамін С та сульфорафан. Цвітна капуста низькокалорійна. Вона сприяє зниженню ризику діабету 2 типу.
Брокколі
Цей овоч багатий на клітковину, фолієву кислоту, вітаміни A, C, K та калій. Вживання броколі сприяє зниженню рівня цукру та запобігає пошкодженню судин.
Баклажани
У баклажанах містяться антоціани, які мають антиоксидантні властивості. Вони ефективно борються із клітинним ушкодженням. Баклажани допомагають контролювати рівень цукру.