Канапе – це неймовірно популярна страва на будь-якому святі, у тому числі і на Новий рік. Вони не лише смачні, а й красиво оформлені, що робить їх ідеальним вибором для новорічного столу. Ми в inforoom пропонуємо кілька найкращих рецептів канапе на Новий рік 2024 року.
Лосось з крем-чизом та кропом
Інгредієнти:
- Міні-тости чи грінки
- Лосось (копчений або сирий, нарізаний тонкими скибками)
- Крем-чіз
- Свіжий кріп
Спосіб приготування:
На кожен тост нанесіть невелику кількість крем-чизу. Додайте скибочки лосося і посипте дрібно нарубаним кропом. Вийде вишукане та смачне канапе з морським смаком.
Креветки з авокадо та лаймовим соусом
Інгредієнти:
- Міні-тости чи крекери
- Варені креветки (очищені)
- Авокадо (нарізане дрібними кубиками)
- Сік половини лайма
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
На тости викладіть шматочки авокадо, потім додайте по креветці на кожен шматочок. Посипте сіллю та перцем, а потім полийте канапе лаймовим соком. Вийде свіжа та освіжаюча страва.
Фета з медом та волоськими горіхами
Інгредієнти:
- Крекери чи тости
- Фета (нарізаний кубиками)
- Мед
- Волоські горіхи (подрібнені)
Спосіб приготування:
На кожен крекер викладіть шматочок фети, полийте невеликою кількістю меду та посипте подрібненими волоськими горіхами. Це канапе чудово поєднує в собі солоний смак фети, солодощі меду та хрускіт горіхів.
Лосось з авокадо та соусом теріяки
Інгредієнти:
- Міні-тости чи грінки
- Лосось (сирий або копчений, нарізаний тонкими скибками)
- Авокадо (нарізане тонкими скибками)
- Соус теріяки
Спосіб приготування:
На кожен тост викладіть скибочку лосося, потім шматочок авокадо. Полийте канапе невеликою кількістю соусу теріяку. Ця страва має унікальний смак злиття свіжості та азіатської нотки.
Брускетта з помідорами та базиліком
Інгредієнти:
- Багет (нарізаний тонкими скибками та підрум’янений у духовці)
- Помідори (нарізані дрібними кубиками)
- Свіжий базилік
- Оливкова олія
- Сіль та перець за смаком
Спосіб приготування:
На кожен шмат багету викладіть шматочки помідора, посипте дрібно нарубаним базиліком. Полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Це канапе додасть вашому столу легкість та італійський шарм.