З приходом осені і сезону гарбузів, багато з нас шукає нові способи приготування цього корисного інгредієнта. Гарбузи не тільки смачні, але й багаті вітамінами та антиоксидантами, що робить їх ідеальним інгредієнтом для створення смачних страв. Одним із способів використання гарбуза є приготування котлет. Ми в inforoom пропонуємо рецепт смачних і корисних котлет з гарбуза.
Інгредієнти:
- 2 стакани тертого гарбуза
- 1 цибулина, дрібно нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 1 стакан тертого сиру
- 1 яйце
- 1/2 стакани хлібних крихт
- 1/4 стакани молока
- 1/4 стакани зеленої петрушки, нарізаної
- Сіль і перець за смаком
- Олія для смаження
Покрокове приготування:
- Почніть з підготовки гарбуза. Ви можете використовувати будь-який сорт гарбуза, але найкраще підходять солодкі сорти. Очистіть гарбуз від насіння і оболонок, а потім натріть його на терці. Виходить приблизно 2 стакани тертого гарбуза.
- У великій мисці об’єднайте тертий гарбуз, нарізану цибулину, подрібнений часник, тертий сир, яйце і хлібні крихти. Змішайте ці інгредієнти до однорідності.
- Додайте молоко, зелену петрушку, сіль і перець до суміші та добре перемішайте.
- Сформуйте з отриманої суміші котлети. Рекомендується давати їм круглу або овальну форму і сплющувати трохи.
- Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Обсмажуйте котлети з обох сторін до золотисто-коричневої скоринки. Це зазвичай займає близько 3-4 хвилин з кожного боку.
- Після того як котлети готові, викладіть їх на паперове рушник, щоб відцідити надлишкову олію.
Подавайте котлети з гарбуза гарячими, можливо, з томатним соусом або кетчупом. Вони також смачно поєднуються з салатами або картоплею.