Новий рік – це особливе свято, яке ми зустрічаємо у колі близьких, друзів та рідних. На святковому столі обов’язково мають бути страви, приготовані з любов’ю та турботою. Однією з традиційних та незамінних страв на новорічному столі є салат Олів’є. Ми в inforoom розповімо вам про найкращий рецепт приготування цієї смачної та святкової страви.
Інгредієнти:
- 4-5 картоплі середнього розміру
- 3 моркви
- 200 г горошку (замороженого чи консервованого)
- 4 яйця
- 200 г вареної ковбаси (найкраще вибрати охолоджену, не копчену ковбасу)
- 1 банка маринованих огірків
- 1 цибулина
- 200 г майонезу
- Сіль та перець за смаком
Приготування:
- Варимо картоплю та яйця. Очистіть картоплю та моркву, наріжте їх кубиками. Яйця остудіть і наріжте кубиками.
- Ковбасу також наріжте кубиками. Якщо ви використовуєте копчену, пам’ятайте, що вона може надати салат більш насичений смак.
- Відцідіть мариновані огірки від зайвого соку і наріжте маленькими кубиками. Також дрібно наріжте цибулю.
- У глибокій мисці з’єднайте всі нарізані інгредієнти: картоплю, моркву, горошок, яйця, ковбасу, огірки та цибулю. Ретельно перемішайте.
- Додайте майонез у салат, посоліть і поперчіть до смаку. Перемішайте знову доти, поки всі інгредієнти добре не просочаться майонезом.
Подайте олів’є на красивій тарілці, посипаною зеленню. Можна прикрасити зверху круглими часточками яйця та зеленою цибулею.
А якщо ковбасу замінити свинним язиком то буде ще смачніше