Червона капуста вважається одним з найкорисніших овочів. Її можна вживати в сирому вигляді, тушкувати, запікати та інше. При цьому вона може додати до страв особливий смак. Розглянемо, що можна приготувати з червоної капусти та з чим її поєднувати.
Салати
Гарним варіантом страви на кожен день стане салат з червоної капусти, який дуже легко готувати, обираючи різноманітні інгредієнти. Зокрема, з таким овочем можна поєднувати:
- волоські горіхи;
- огірки;
- томати;
- куряче філе;
- зелень;
- морепродукти;
- чорнослив та ізюм.
Це дозволяє створювати різноманітні варіації салатів, щоб порадувати своїх близьких. Крім того, ви можете доповнювати страву смачними соусами, приправами.
Тушкована червона капуста
Ця страва стане гарним гарніром та може поєднуватися, наприклад, з м’ясом. Готується така страва дуже легко, для чого вам знадобляться:
- червонокачанна капуста;
- оцет;
- журавлиний сік;
- вершкове масло;
- цукор та сіль за смаком.
Готується ця страва дуже легко. Вам достатньо дрібно нарізати капусту та додати її в глибоку пательню з вершковим маслом. Після цього додайте оцет, журавлиний сік, цукор та сіль. Страву потрібно тушкувати на невеликому вогні приблизно годину. Не забудьте постійно її помішувати, щоб вона не пригоріла.
Смажена червона капуста
Цей овоч можна також підсмажити, додавши різноманітні інгредієнти. Саме завдяки їм ви підсилите смак капусти чи виділите його. Зокрема, крім самої капусти, ви можете використовувати наступні компоненти:
- нарізаний на шматочки бекон;
- цибуля, зелень;
- часник та ін.
Вам потрібно гарно просмажити капусту з іншими компонентами, щоб вона була м’якою та ніжною. В залежності від того, з чим ви смажите цей овоч, він набуде особливих та яскравих смаків.
Стейки з червоної капусти
Цей гарний рецепт може сподобатися багатьом, завдяки особливим смаковим властивостям. Вам потрібні капуста, приправи, часник та олія. Щоб приготувати стейки, потрібно нарізати капустяну головку кільцями.
Також приготуйте маринад, для чого вичавіть часник в олію та перемішайте гарно суміш. Змастіть нею капусту з усіх боків, посипте сіллю та перцем. Викладіть капусту на деко та запікайте протягом 25 хвилин.
Звичайно, це не всі варіанти страв, які можна приготувати з червоної капусти. Багато господинь додають її до супів чи навіть у борщ. Крім того, вона стане гарним вибором для приготування голубців, якщо ви любите незвичайні смаки. А ще її можна маринувати та подавати на стіл в якості смачної закуски.