×

Що можна приготувати з червоної капусти – кращі варіанти страв

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Червона капуста вважається одним з найкорисніших овочів. Її можна вживати в сирому вигляді, тушкувати, запікати та інше. При цьому вона може додати до страв особливий смак. Розглянемо, що можна приготувати з червоної капусти та з чим її поєднувати.

Салати

Гарним варіантом страви на кожен день стане салат з червоної капусти, який дуже легко готувати, обираючи різноманітні інгредієнти. Зокрема, з таким овочем можна поєднувати:

  • волоські горіхи;
  • огірки;
  • томати;
  • куряче філе;
  • зелень;
  • морепродукти;
  • чорнослив та ізюм.

Це дозволяє створювати різноманітні варіації салатів, щоб порадувати своїх близьких. Крім того, ви можете доповнювати страву смачними соусами, приправами.

Тушкована червона капуста

Ця страва стане гарним гарніром та може поєднуватися, наприклад, з м’ясом. Готується така страва дуже легко, для чого вам знадобляться:

  • червонокачанна капуста;
  • оцет;
  • журавлиний сік;
  • вершкове масло;
  • цукор та сіль за смаком.

Готується ця страва дуже легко. Вам достатньо дрібно нарізати капусту та додати її в глибоку пательню з вершковим маслом. Після цього додайте оцет, журавлиний сік, цукор та сіль. Страву потрібно тушкувати на невеликому вогні приблизно годину. Не забудьте постійно її помішувати, щоб вона не пригоріла.

Смажена червона капуста

Цей овоч можна також підсмажити, додавши різноманітні інгредієнти. Саме завдяки їм ви підсилите смак капусти чи виділите його. Зокрема, крім самої капусти, ви можете використовувати наступні компоненти:

  • нарізаний на шматочки бекон;
  • цибуля, зелень;
  • часник та ін.

Вам потрібно гарно просмажити капусту з іншими компонентами, щоб вона була м’якою та ніжною. В залежності від того, з чим ви смажите цей овоч, він набуде особливих та яскравих смаків.

Стейки з червоної капусти

Цей гарний рецепт може сподобатися багатьом, завдяки особливим смаковим властивостям. Вам потрібні капуста, приправи, часник та олія. Щоб приготувати стейки, потрібно нарізати капустяну головку кільцями.

Також приготуйте маринад, для чого вичавіть часник в олію та перемішайте гарно суміш. Змастіть нею капусту з усіх боків, посипте сіллю та перцем. Викладіть капусту на деко та запікайте протягом 25 хвилин.

Звичайно, це не всі варіанти страв, які можна приготувати з червоної капусти. Багато господинь додають її до супів чи навіть у борщ. Крім того, вона стане гарним вибором для приготування голубців, якщо ви любите незвичайні смаки. А ще її можна маринувати та подавати на стіл в якості смачної закуски.

Залишити відповідь

Останні новини
14:05 11.10.2024
НГУ показали бойове застосування БТР-4 «Буцефал» у нічних боях за Селидове
13:45 11.10.2024
У рейтингу найкрасивіших чоловіків світу змінився лідер
13:02 11.10.2024
Україна почне серійно виробляти «винищувачів шахедів»
11:12 11.10.2024
Вчені дізнались, що відіграло ключову роль у вимиранні динозаврів
11:10 11.10.2024
Вартість курсів англійської мови: які є розцінки та як вибрати оптимальну програму залежно від ціни
10:32 11.10.2024
Топ-5 натуральних засобів, які допомагають позбутися зайвої ваги
09:32 11.10.2024
Допомогли технології: знайдені в Ірані мечі залізного віку виявилися підробленими
18:49 10.10.2024
Астрологи назвали 3 знаки Зодіаку, які зустрінуть кохання вже в листопаді
18:07 10.10.2024
Сахару затопило: в пустелі утворилися озера
14:29 10.10.2024
На момент атаки дронів PD-2 на авіабазі «Ханська» було 57 бортів
13:55 10.10.2024
Донька Моніки Беллуччі стала героїнею жовтневого номера MADAME
13:15 10.10.2024
Нові ракети Aster 30 B1NT для ЗРК SAMP/T NG здатні збивати «Кинджали»
12:46 10.10.2024
COGNITICO: Інноваційний підхід до когнітивного розвитку дітей
10:32 10.10.2024
Дієтологи пояснили, які овочі протипоказані при схудненні
09:32 10.10.2024
Вчені визначили призначення баварської прикраси із поховання V століття
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити