Бануш – це одна з найпопулярніших традиційних українських страв. Це ситна та смачна страва, яка готується з використанням кукурудзяного борошна, сметани та сала. Бануш має довгу історію і є чудовою альтернативою звичайної каші. У цій статті ми докладно розглянемо, як готувати смачний банош за традиційним українським рецептом.
Інгредієнти:
- 2 чашки кукурудзяної каші
- 1 чашка води
- 200 г сала
- 1 цибулина
- 200 г сметани
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Покрокове приготування
Крок 1: Приготування сала
Почнемо з приготування сала, яке використовуватиметься як добавка до баноша. Розріжте сало на маленькі кубики і обсмажте його на сковороді до золотистого кольору. Потім викладіть смажене сало на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
Крок 2: Приготування кукурудзяної каші
У великій каструлі змішайте кукурудзяну кашу з водою і додайте щіпку солі. Добре перемішайте, щоб уникнути грудок і поставте каструлю на середній вогонь. Варіть кукурудзяну кашу, регулярно помішуючи, допоки вона не загусне і не стане однорідною масою.
Крок 3: Приготування цибулі
Очистіть і дрібно наріжте цибулину. Розігрійте невелику кількість сала на сковороді та обсмажте цибулю до золотистого кольору.
Крок 4: Змішування інгредієнтів
Додайте обсмажену цибулю в каструлю з кукурудзяною кашею і добре перемішайте. Потім додайте сметану, посоліть і поперчіть до смаку. Продовжуйте помішувати, доки всі інгредієнти добре не змішаються.
Крок 5: Подача та сервірування
Готовий бануш подається гарячим. Розлийте його по тарілках і посипте смаженим салом зверху. За бажання ви можете додати ще трохи сметани та зелені для прикраси. Бануш відмінно поєднується з хлібом та салатом.