Печінкові котлети – це смачна та корисна страва, яку легко приготувати вдома. Вони чудово поєднуються з гарнірами, овочами або просто сметанним соусом. Ми в inforoom пропонуємо простий рецепт печінкових котлет, який допоможе приготувати їх без зайвих зусиль.
Інгредієнти:
- 500 г курячої або яловичої печінки
- 1 цибулина
- 1 морква
- 1 яйце
- 3-4 ст. л. манної крупи або борошна
- 2-3 ст. л. сметани (для ніжності)
- 2 зубчики часнику (за бажанням)
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Покроковий рецепт:
- Промийте печінку під проточною водою. Якщо використовуєте яловичу або свинячу печінку, очистіть її від плівок та наріжте шматочками. При бажанні печінку можна замочити в молоці на 20-30 хвилин – це зробить смак м’якшим.
- Очистіть та наріжте цибулю. Натріть моркву на дрібній тертці. Пропустіть печінку, цибулю, моркву та часник через м’ясорубку або подрібніть у блендері.
- Додайте яйце, сметану, сіль, перець та манну крупу або борошно. Добре перемішайте. Залиште фарш на 10-15 хвилин, щоб манка набухла.
- Розігрійте сковороду з рослинною олією. Викладайте ложкою печінкову масу, формуючи котлети. Смажте на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки.