Одна з найсмачніших страв української кухні – кров’янка. Її готували ще наші прабабусі. Але як правильно її приготувати, щоб вона радувала своїм смаком. Ми в inforoom пропонуємо класичний рецепт кров’янки.
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої свинячої крові
- 500 г свинини порубаної
- 300 г сала
- 2 головки цибулі (дрібно нарізані)
- 2 ст. ложки солі
- 1 ч. ложка чорного перцю (меленого)
- 1/2 ч. ложки горілки (опціонально)
- 2 ст. ложки оцту
- 2 ст. ложки цукру
- Кишки або оболонки для ковбаси
Покрокове приготування
- Почніть зі свіжої крові, яку можна придбати в спеціалізованих м’ясних магазинах. Важливо використовувати свіжу кров, адже вона стане основою вашої ковбаси.
- Свинину та сало наріжте на невеликі кубики. Цибулю також наріжте дрібно.
- У великій мисці змішайте свіжу кров зі смаженим салом, свининою та цибулею. Додайте сіль, перець, горілку, оцет та цукор. Ретельно перемішайте, щоб усі інгредієнти об’єдналися.
- Використовуйте кишки або оболонки для ковбаси, які можна придбати в магазинах для приготування ковбаси. Зав’яжіть один кінець оболонки та залийте суміш у ковбасу, дбайливо видаляючи повітряні бульбашки.
- Дайте оболонці ковбаси форму і зав’яжіть інший кінець. Приділіть увагу тому, щоб ковбаса була рівномірною та добре зав’язаною. Покладіть ковбасу у велику каструлю з водою та доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і варіть ковбасу протягом 1-1,5 години.
Після варіння охолодіть ковбасу, а потім витримайте її принаймні 24 години у холодильнику, щоб смак та аромат стали насиченішими.