×

Як приготувати яблучний пиріг: простий покроковий рецепт

Автор: , Рубрики: шоу-бізнес, свята, мода, краса

Яблучний пиріг – це чудовий спосіб насолодитися смаком осені та створити затишну атмосферу вдома. Золотисте тісто, соковиті яблука та ароматні спеції об’єднуються, щоб подарувати незабутні смакові відчуття. Пропонуємо простий рецепт приготування такого пирога.

Інгредієнти:

  • 4-5 середніх яблук (найкраще використовувати сорти, які добре тримають форму при пекарській обробці)
  • 1 пачка готового борошна або інгредієнти для приготування власного тіста
  • ½ чашки цукру
  • 1 чайна ложка кориці
  • ¼ чайної ложки мускатного горіха (якщо потрібно)
  • 2 столові ложки вершкового масла
  • 1 яйце
  • Цукрова пудра

Крок 1: Підготовка Яблук

  • Наріжте яблука на тонкі дольки або невеликі кубики. Зверніть увагу на товщину нарізки: занадто тонкі шматочки можуть розсипатися при пекарській обробці, а занадто великі – не дозволять рівномірно проникнути соковій начинці всередину пирога.
  • Полийте їх лимонним соком, щоб уникнути окислення яблук та зберегти їх природний колір.

Крок 2: Приготування Тіста

  • Виберіть один із варіантів: готове борошно або приготування тіста самостійно.
  • Якщо ви вирішили приготувати тісто самостійно, змішайте борошно, невелику кількість цукру та невелику кількість солі. Додайте вершкове масло і розітріть до отримання консистенції схожої на крихту.
  • Поступово додайте холодну воду і вимішуйте тісто до того моменту, коли воно стане однорідним. Загорніть тісто у плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Крок 3: Збирання Пирога

  • Нагрійте духовку до 180°C.
  • Розкатайте тісто на деко або викладіть в круглу форму для пирога. Переконайтеся, що тісто рівномірно розподілено по дну і боках форми.
  • Висипте половину цукру та половину кориці на дно тіста. Розподіліть половину яблук на верх.
  • Повторіть шар: цукор, кориця, яблука.
  • Згорніть виступаючі краї тіста навколо яблук, залишаючи центр з відкритими яблуками.
  • Розтопіть вершкове масло і пензлем промазуйте верхню частину яблук.
  • Збийте яйце і змішайте з невеликою кількістю води. Обмажте пензлем поверхню тіста цією сумішшю – це надасть пирогу золотистий блиск.

Крок 4: Випікання

  • Покладіть пиріг у попередньо розігріту духовку на середню полицю.
  • Випікайте приблизно 40-50 хвилин або до того, як тісто стане золотисто-коричневим, а яблука м’якими.

Крок 5: Подача

  • Вийміть пиріг з духовки і дайте йому дещо охолонути.
  • При потребі, посипте пиріг цукровою пудрою для додаткового декору.
  • Подавайте пиріг теплим, нарізавши на шматочки. Він відмінно підходить як до чаю, так і до кави, а також як чудовий десерт на будь-яке свято.
Залишити відповідь

Останні новини
14:05 01.05.2024
Опубліковано фото знайденого в Англії загадкового 12-гранника часів Стародавнього Риму
13:30 01.05.2024
Бліндажі не врятують: Steel Hornets розробила запальні бомби для дронів ЗСУ
13:05 01.05.2024
Донька Брюса Вілліса та Демі Мур опублікувала фото у купальнику з Мексики
12:27 01.05.2024
Сальма Хайк, яка має ліванське коріння, знялася в розкішних сукнях для Vogue Arabia
11:35 01.05.2024
Влада Ізраїлю оголосила про виведення з експлуатації ЗРК Patriot
11:10 01.05.2024
Посуха оголила руїни церкви 300-річного затопленого міста
11:05 01.05.2024
Кім Кардаш’ян знялася в рекламі бренду Skims у спідній білизні
10:32 01.05.2024
Пийте на здоров’я: основні переваги вживання кави вранці
10:05 01.05.2024
Культова модель 90-х сфотографувалася топлес для глянцю
09:32 01.05.2024
Археологи знайшли тисячі реліквій у 2200-річній гробниці імператора царства Чу
09:29 01.05.2024
Як приготувати млинці з персиками – покроковий рецепт
14:30 30.04.2024
Леді Гага з’явилася на публіці з бойфрендом на тлі чуток про заручини
13:32 30.04.2024
Археологи виявили під дитячим майданчиком підношення майя
13:05 30.04.2024
Г’ю Джекмана помітили на вулицях Нью-Йорка із 18-річною прийомною донькою
12:10 30.04.2024
Пляжний образ українки визнали найкращим на Miss Eco International
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити