Незважаючи на той факт, що у всіх рослинних продуктах містяться корисні для здоров’я речовини, далеко не всі з них заслуговують на увагу. Група німецьких експертів із харчування склала список продуктів, корисність яких для здоров’я недооцінена.
Картопля
Картопля має не найкращу репутацію серед «зожніків». Виною всьому крохмаль та вуглеводи. Насправді для здоров’я шкідливі лише чіпси та картопля фрі. Холодні відварні бульби корисні для кишечника. Вони діють подібно до клітковини. Крім цього, картопля сприяє зниженню тиску.
Фенхель
Фенхель перевершує за вмістом вітаміну C апельсин вдвічі. Він є джерелом ефірних олій фенхол і анетол, які мають спазмолітичну дію і корисні для травлення. Фенхель зміцнює імунітет і допомагає організму протистояти раку.
Гарбуз
М’якуш і насіння гарбуза корисні для серця та кровоносних судин. Вони ефективні від безсоння, депресії та набряклості.
Цикорій
Цикорій є джерелом цикорієвої кислоти, яка перешкоджає утворенню бета-амілоїдних бляшок. Саме вони є основною причиною деменції. Цикорій знижує рівень цукру та холестерину. Крім цього, він ефективно бореться із запальними процесами у травній системі.
Редис
Редис багата залізом, калієм, магнієм та кальцієм. Гостроту цій рослині надає гірчичне масло, яке має антибактеріальну дію. Воно знищує небезпечних патогенів у шлунково-кишковому тракті.