Італійська кухня є однією з найпопулярніших на планеті. Вона багата на вуглеводи: тортелліні, лазанья, паста, піца тощо. Близько 20 років тому біолог Вальтер Лонго спробував встановити причину довголіття італійців. Як виявилося, воно прямо пов’язане з гастрономією.
З опублікованого в CNBC Make it матеріалу випливає, що після десятків років досліджень Лонго дійшов фундаментального висновку: дієта важлива для всіх. Вчений сформулював кілька простих правил, які в дієтології прийнято називати «дієтою Лонго». Нижче наведено його рекомендації:
- Пріоритет під час складання раціону необхідно віддавати «веганським» продуктам.
- Між фруктами та овочами перевагу потрібно віддавати останнім.
- Слід включити в раціон цільнозернові каші, горіхи та бобові.
- Рибу бажано їсти 3-4 рази на тиждень.
До «заборонених» продуктів біолог відніс хліб, піцу, макарони та картоплю. За словами Лонго, зрештою вони перетворюються на цукор.