×

Чому варто їсти хурму: 5 корисних властивостей

хурма

Автор: , Категорії: економіка, технології

Сьогодні хурма вирощується усюди, де теплий клімат. Хоча батьківщиною вважається Китай. Є морозостійкі сорти, а тому навіть у нашій країні можна виростити цю рослину та отримати хороший урожай, якщо, звичайно, правильно доглядати. Цінуються не лише плоди, в яких багато корисних речовин, але й інші частини цієї рослини.

Чому хурму варто включити до свого раціону?

Плоди хурми люблять і дорослі, і діти. Вони солодкі та дуже смачні. Причому є як соковиті та дуже м’які сорти, так і щільніші, але не менш соковиті. У будь-якому випадку, насолода і смак нікого не залишають байдужим.

Користь ховається у плодах. Так, корисні властивості листя хурми полягають у тому, що у висушеному вигляді вони мають біологічно активні властивості, а тому дуже корисні особливо літнім людям – достатньо з них заварити смачний чай. Також їх можна перетирати в порошок і використовувати як засіб, що зупиняє кров (в’яжучий ефект у листі також зберігається). А тому вони і при гіпертонії – достатньо приймати по 1/4 чайної ложки двічі на день. Якщо листя пропарити, його можна накладати на рани, які довго не гояться або ті, в яких вже почався гострий запальний процес.

Хурма має і такі корисні властивості:

  • кора хурми також дуже корисна. З неї потрібно робити настоянки та полоскати ротову порожнину, коли є якісь запальні процеси. Також кора корисна при розладі шлунку;
  • у плодах багато вітамінів, тому їх рекомендується вживати в зимовий час, коли є нестача корисних речовин, а також навесні. Допоможе впоратися з авітамінозом. Особливо багато у плодах вітаміну С;
  • хурму можна використовувати тим, хто має анемія – у ній багато заліза. У комплексному лікуванні ефект не забариться;
  • сік або соковиті плоди мають відхаркувальний ефект, а також мають бактерицидний ефект – ефективно вживати плоди під час застудно-вірусних захворювань;
  • не варто викидати і плодоніжки – це той сухий хвостик, який залишається після вживання самої хурми. У них багато флавоноїдів та поліфенолів. Це потужні антиоксиданти, яких у плодоніжці стільки ж, скільки у чотирьох плодах хурми. Їх можна добре промити, висушити та заварювати, а тому такий чай вживати у зимовий час. Одну плодоніжку потрібно заварити 100 мл окропу.

Хурма корисна буквально вся, а виростити її – це цікавий досвід для кожного садівника.

Залишити відповідь

Останні новини
14:50 04.05.2024
Кейт Бекінсейл вперше з’явилася на червоній доріжці після таємничої хвороби
14:21 04.05.2024
Названо тварину з найбільшим мозком на планеті вагою 9 кг
13:30 04.05.2024
ЗС РФ стали рідше застосовувати Shahed-136 через зміну тактики
13:05 04.05.2024
Дрон ЗСУ вразив РЛС «Небо-У» вартістю 100 млн доларів
12:30 04.05.2024
Археологи виявили в Німеччині «консерви» кам’яного віку
11:50 04.05.2024
У Сербії виявили гігантське поселення культури Вінча віком 7000 років
11:26 04.05.2024
Племінниці принцеси Діани вийшли у світ у гламурних образах
10:45 04.05.2024
Анна Тейлор-Джой шокувала публіку колючою сукнею від Пако Рабана
10:32 04.05.2024
Дієтологи назвали безпечний спосіб виходу з посту
09:32 04.05.2024
Археологи виявили на глибині 1,5 км під землею сліди стародавніх обрядів
14:10 03.05.2024
«Зелена карта» — ваш ключ до безпечних мандрівок
13:30 03.05.2024
Супермоделі Ратаковські, Шейк і Тейген з’явилися на King’s Trust у розкішному вбранні
13:05 03.05.2024
Нова дівчина Бреда Пітта потрапила до об’єктиву фотокамери під час прогулянки
12:35 03.05.2024
Feloni Aero готова поставити ЗСУ бойові дрони з 5,56-мм гарматами та ракетами Spike
12:05 03.05.2024
Супермодель Джіджі Хадід опублікувала рідкісне фото з дочкою
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити