Довгий час експерти у сфері охорони здоров’я сперечалися з приводу корисності яєць. Думки розділилися. Частина з них наполягала на тому, що для серця яйця є справжнім пеклом. Це твердження було спростовано, пише The New York Post.
У матеріалі видання зазначається, що результати масштабного дослідження довели, що вживання по одному яйцю на день сприяє зниженню ризику інсульту та серцевих захворювань. За словами професора Кембриджського університету Ніта Фороухі, дослідження мало на меті довести, що вживання одного яйця на день не створює ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Як виявилось, насправді яйця корисні для здоров’я.
У недорогому та низькокалорійному яйці міститься 6-7 г білка. Потреби організму у білку постійно змінюються. Яйця здатні задовольняти їх у повному обсязі. Після 40 років стійкість до інсуліну підвищується. Цей гормон забезпечує всмоктування поживних речовин. Лікарі рекомендують людям похилого віку вживати в їжу більше білка.
Крім білка, у яйцях містяться вітаміни D та B12, жирні кислоти омега-3 та амінокислоти. Крім цього, вони є джерелом холіну (забезпечує передачу нервових сигналів), лютеїну та зеаксантину (знижують ризик розвитку макулярної дегенерації та катаракти).