У більшості супермаркетів продаються «швидкі мариновані огірки». Простіше кажучи, вони маринуються компаніями-виробниками протягом кількох днів в оцтовому розчині. Для продовження терміну зберігання овочів їх піддають термічній обробці, яка вбиває всі мікроорганізми. З опублікованого в Time матеріалу випливає, що професійні дієтологи рекомендують вживати не мариновані, а ферментовані огірки.
Вони витримуються у солоному розчині кілька тижнів. За цей час здорові бактерії і мікроби, що живуть на поверхні овочів, встигають перетворити цукор на молочну кислоту. В результаті солоні огірки набувають гострого смаку. За словами дієтологів, від впливу мікробів здоров’я кишківника покращується.
Ферментовані огірки продаються у охолоджених банках. На них має бути нанесений напис «ферментовані». У списку інгредієнтів оцту бути не повинно. За словами мікробіолога Роберта Хаткінса з Університету Небраски, наявність оцту вказує на те, що овочі були піддані швидкому маринуванню. Після відкриття банки на поверхні розсолу повинні утворитися бульбашки.