×

Названі найкорисніші види хліба, які не шкодять фігурі та здоров’ю

Автор: , Рубрики: політика, наука

Неправильне вживання хліба загрожує набором зайвих кілограмів. Цілком виключати цей продукт зі свого раціону медичні спеціалісти не рекомендують. Справа в тому, що деякі види хліба є корисними для організму людини. Вони забезпечують його всіма необхідними мікроелементами.

Мультизерновий хліб

Цей хліб є джерелом корисних сполук та рослинної клітковини, оскільки для його приготування використовуються зерна різних видів (гречка, пшениця, просо, овес та ін.). Мультизерновий хліб є ідеальним кандидатом на включення до щоденного раціону. Здоров’ю він не шкодить.

Цільнозерновий хліб

Для виготовлення цього хліба використовують цільнозернову пшеницю. Він багатий мікроелементами, вітамінами та рослинною клітковиною. Регулярне вживання цільнозернового хліба нівелює ризики ожиріння, інсульту та гіпертонії. Дієтологи рекомендують цей хліб тим, хто скидає вагу, тому що в ньому дуже мало калорій.

Житній хліб

Цей хліб має найнижчу калорійність. За корисністю та поживністю він перевершує білий хліб утричі. Завдяки великій кількості рослинної клітковини енергетична цінність житнього хліба не перевищує 165 ккал. Організм його дуже добре засвоює. Амінокислота лізин, що входить до складу хліба, зміцнює судини.

Вівсяний хліб

Для виготовлення цього хліба використовується вівсяне борошно. Він дуже корисний для здоров’я. Дієтологи рекомендують вівсяний хліб тим, хто хоче швидко схуднути. Енергетична цінність вівсяного хліба становить 260 калорій. Таким чином, його можна віднести до дієтичних продуктів.

Наведені вище види хліба придатні для щоденного вживання. Шкоди здоров’ю вони не завдають. Навпаки, ці види хліба приносять організму користь.

Комментарии
  • Хліб, як правило, виготовляють з борошна, а не з пшениці, а тим більше з цільнозернової, тому що такої не існує.
    Борошно виготовляється з пшениці і в залежності від розміру помела поділяється на борошно вищого, першого, другого гатунків та обойне борошно. Обойне борошно, як і висівки в радянські часи використовували для добавки у корм худоби. Тому що у склад злаків входить фітінова кислота.
    Але всіми шанований Філіп Котлер, засновник маркєтінга, навчив виробників, як можно дурити народ і отримувати додатковий прибуток від продажів. Таким чином з’явилося цілонозернове борошно та висівки як добавка. Про шкоду від фітіновой кислоти пошукайте у Гуглі.

Залишити відповідь

Останні новини
11:55 16.09.2024
На озброєння ЗСУ надійдуть бронемашини FV107 Scimitar
10:32 16.09.2024
Топ-5 ранкових напоїв для спалювання вісцерального жиру
10:11 16.09.2024
Як правильно зберігати мед дома: поради
09:32 16.09.2024
Археологи виявили в Норвегії скарб часів вікінгів, якому понад 1000 років
12:32 15.09.2024
Деві Кассель виповнилося 20 років: як її привітали батьки
12:12 15.09.2024
Український дрон «Фурія А2-С» дебютував на виставці MPSO-2024
11:32 15.09.2024
Сили оборони тестують перший у світі FPV-дрон із гранатометом Bulspike-AP
10:32 15.09.2024
Топ-5 продуктів, які є обов’язковими до вживання у вересні
09:32 15.09.2024
Археологи виявили скелет віком 16 000 років, кам’яні знаряддя та кристали
12:32 14.09.2024
Американська модель Кендалл Дженнер кардинально змінила зовнішність
12:02 14.09.2024
На озброєння ЗСУ надійшла американська артилерійська установка 2-CT Hawkeye
11:32 14.09.2024
Київ хоче отримати ударні гелікоптери AH-1Z Viper, від яких відмовилася Словаччина
10:23 14.09.2024
Топ-5 круп для приведення у форму фігури
09:32 14.09.2024
Вченим вдалося розшифрувати вавилонську табличку віком 3000 років
17:12 13.09.2024
Вчені з’ясували, яка галактика знищить Чумацький Шлях
Всі новини
Продовжуючи переглядати inforoom.com.ua, ви підтверджуєте, що ознайомилися з Правилами користування сайтом, і погоджуєтеся з Політикою конфіденційності Пропустити