Вершкове масло входить до числа інгредієнтів, які можна зустріти у холодильнику кожної української родини. Нутриціолог Аня Чу пояснила, на що слід звернути увагу під час вибору вершкового масла, щоб купити по-справжньому якісний продукт.
Основним аргументом на користь купівлі вершкового масла є ціна. Вартість літра молока становить близько 40 грн. Отже, 200-грамовий брусок якісного масла не може коштувати у супермаркеті 50 грн.
Якщо ціна не викликає жодних сумнівів, то далі слід ознайомитися зі складом масла. Слід мати на увазі, що шкідливі для організму інгредієнти можуть міститися навіть у дорогому маслі. Якісне масло складається лише з вершків. Як добавки деякі виробники використовують сіль і закваску. Це нормально.
Якщо зі складом масла все гаразд, то далі необхідно вивчити його назву. Досить часто на полицях магазинів зустрічаються рослинно-молочні та рослинно-вершкові суміші. Нічого спільного з натуральним вершковим маслом вони не мають. Багато споживачів не звертають увагу на назву продукту. Це неправильно.
Важливе значення має відсоток жирності. Чим він менший, тим більше в маслі води. Якщо ви впевнені у бренді, то нутріціолог рекомендує купувати масло 82,5% жирності. У ньому більше насичених жирів, які корисні для здоров’я. Не треба боятись високої калорійності. Щоб не погладшати, достатньо вживати в їжу масло невеликими порціями.