Незважаючи на той факт, що до початку літа ще понад півтора місяця, на вулиці стоїть тепла та сонячна погода. Це означає, що сезон морозива відкрито. Дієтолог Аліна Дяченко пояснила, на що насамперед слід звернути увагу при виборі морозива у супермаркеті.
За словами фахівця, якість продуктів харчування контролюється в Україні за допомогою державних стандартів. Відповідно до діючих ДСТУ морозиво поділяється на три види:
- ДСТУ 4733:2007. Для виробництва морозива використовуються олія, вершки чи молоко, а також рослинні жири. Замінники та маргарин до складу морозива не входять. Саме тому воно найякісніше та натуральне.
- ДСТУ 4735:2007. У цьому морозиві містяться не тільки рослинні, а й тваринні жири. При цьому у ньому відсутні кислоти. Дяченко купувати таке морозиво не рекомендує.
- ДСТУ 4734:2007. У цьому держстандарті прописані вимоги, які пред’являються до плодоягідного морозива, сорбетів та фруктового льоду. Дієтолог не радить купувати таке морозиво через велику кількість цукру.
Дяченко наголосила, що при виборі морозива слід брати до уваги ціну. Досить часто з метою зниження собівартості виробники використовують інгредієнти низької якості на кшталт другосортної сировини та бюджетних консервантів. Необхідно пам’ятати, що якісне морозиво за визначенням не може бути дешевим.