Вчені визнали обліпиху найновішим «суперфудом». Вона багата на поживні речовини і має безліч корисних властивостей. За даними iflscience, обліпиха допомагає подолати ожиріння та діабет.
Яскраво оранжеві ягоди ростуть на колючому чагарнику. Завдяки своїй невибагливості він може рости будь-де. Варто відзначити, що смак у обліпихи специфічний (кислий з гіркотою). Тому вона сподобається далеко не всім. У ягодах міститься багато вітаміну C та жирних кислот омега-7.
Співробітники Меморіального університету Ньюфаундленду Ферейдун Шахіді та Ренан Даніельські виявили, що в обліпихі містяться фенольні кислоти, таніни та флавоноїди. Вони мають корисні для організму антиоксидантні властивості. Простіше кажучи, обліпиха нейтралізує вільні радикали, які можуть зашкодити клітини.
Під час дослідження антиоксидантної активності екстракту ягід обліпихи вчені встановили, що він забезпечує захист холестерину ліпопротеїнів низької щільності та надзгорнутої ДНК від окисного пошкодження. Екстракт обліпихи інгібує два ферменти, які грають не останню роль в даних захворюваннях.