Свіжа зелень із грядки дуже корисна для здоров’я. Багато хто навіть не здогадується, які чарівні властивості мають різні види зелені. Про них і йтиметься нижче.
Кріп
Кріп вважається одним з найпопулярніших у світі видів зелені. Він використовується у кухнях багатьох країн світу. Кріп є джерелом вітамінів A, B2, B6, C, E і P, фосфору, магнію та заліза.
Петрушка
У петрушці втричі більше вітаміну C, ніж у цитрусових. Крім цього, вона багата вітамінами A, E і P, а також фосфором, кальцієм і магнієм. Через відсутність цукру петрушку прийнято відносити до дієтичних продуктів.
Селера
Селера не менш корисна, ніж кріп або петрушка. Вона є джерелом протеїну і вітамінів A, B, E і K. Селера корисна для підшлункової залози і кишечника.
Рукола
Рукола багата вітамінами A, B, C, E і K, марганцем, кальцієм, залізом, магнієм та фосфором. Вона покращує роботу шлунка та травної системи, зміцнює імунітет та підвищує гемоглобін.
Фенхель
У фенхелю солодкий та гоструватий присмак. У ньому містяться білок, а також вітаміни B та E. Ця трава позитивно впливає на нирки та печінку, а також покращує роботу кишечника.