Трави та спеції застосовуються в сучасній кулінарії для надання їжі різних смакових відтінків. З їх допомогою можна зробити апетитним будь-яку прісну страву. Багато приправ є джерелами корисних для здоров’я поживних речовин.
Куркума
Куркума по праву вважається найкориснішою для здоров’я приправою. Вони не лише надає стравам насиченого смаку, але й є джерелом антиоксидантів. Крім цього, куркума має протизапальні властивості, які пояснюються наявністю в ній куркуміну.
Імбир
Імбир є досить потужною та ароматною спецією, здатною надати солоним та солодким стравам чудовий смак. В імбирі міститься активна сполука гінгерол, яка покращує травні функції організму.
Часник
Часник є джерелом активної сполуки аліцину, яка має антибактеріальні та антиоксидантні властивості. Часник підвищує імунітет, підтримує здоров’я серця та позитивно впливає на артерії.
Кориця
Кориця є досить насиченою спецією. Сполуки, що входять до її складу, мають протизапальні та антиоксидантні властивості.
Базилік
У цій ароматній траві багато вітаміну K. Він сприяє згортанню крові та зміцненню кісток. Крім цього, у базиліці багато антиоксидантів, які захищають клітини від вільних радикалів.
При виборі спецій звертайте увагу на склад. Якщо у якості першого інгредієнту вказано сіль або цукор, то від покупки такої приправи краще відмовитись.