Досить часто люди фокусуються на здоров’я серця та мозку, забуваючи при цьому про кишечник. Між тим від його стану прямо залежать травна система та імунітет. Для підтримки здорового мікробіома в кишечнику достатньо включити до раціону наведені нижче продукти.
Консервовані боби
Боби є джерелом білка та розчинної клітковини, яка діє як пребіотик. Завдяки клітковині у кишечнику формується здоровий мікробіом.
Консервовані артешоки
Артешоки позитивно впливають на кишковий мікробіом, оскільки вони містять пребіотичне волокно інулін. Воно стимулює зростання біфідобактерій.
Часник
У часнику також містяться пребіотичні волокна інулін та ФОС. Поряд з цим, він має антимікробні властивості. Часник стримує розмноження шкідливих бактерій.
Овес
У вівсі міститься бета-глюкан. Після потрапляння в кишечник розчинні волокна перетворюються на гелеподібну субстанцію, яка уповільнює травлення та покращує засвоєння поживних речовин.
Горіхи
Горіхи є джерелом білка та клітковини. Арахіс та фісташки збільшують кількість корисних кишкових бактерій.