Результати численних наукових досліджень переконливо доводять, що кишковий мікробіом впливає на безліч аспектів здоров’я людини. «Корисні» бактерії запобігають утворенню пухлин, оберігають від розвитку діабету та захищаю серце. Дієтологи назвали п’ять продуктів для збільшення їхньої кількості.
Йогурт
Йогурт по праву вважається найкращим джерелом пробіотиків. Вибирайте йогурти із жирами, але без цукру.
Непастеризований сир
У непастеризованих сирах зберігаються культури природних грибів, дріжджі та бактерії. Найбільше пробіотиків у фете, чеддері, проволоне, швейцарському сирі, гауді, едамі та груєрі.
Мигдаль
Ці горіхи мають властивості пробіотиків. При регулярному вживанні мигдалю кількість «хороших» бактерій зростає.
Банан
«Хороші» бактерії в кишечнику необхідно чимось годувати. Найбільше вони люблять клітковину. У бананах її дуже багато.
Оливкова олія
Оливкова олія є джерелом жирних кислот та поліфенолів. Вони сприяють розвитку корисних для здоров’я мікробів та кишкових бактерій.