Щоб зробити шкіру близькою до ідеалу, нам доводиться використовувати сироватки та зволожуючі засоби. Багато хто при цьому забуває про те, що стан шкіри прямо залежить від того, що ми їмо. Багаті цинком продукти регулюють вироблення жиру та зменшують запалення, роблячи шкіру здоровою та шовковистою. Про них і йтиметься нижче.
Жирна риба

Сардини, лосось та інша жирна риба є джерелами жирних кислот Омега-3, які підтримують ліпідний бар’єр шкіри. Для зволоження це дуже важливо.
Помідори
У помідорах міститься лікопін, який сприяє покращенню текстури та загального стану шкіри. Крім цього, він зменшує фізичні побічні ефекти окислювального стресу.
Болгарський перець

Болгарський перець багатий на вітамін C, який стимулює організм до вироблення колагену. Чашка нарізаного перцю з лишком покриває добову потребу організму у цьому вітаміні. Бета-каротин захищає шкіру від сонячного проміння.
Насіння соняшнику
У насінні соняшника міститься вітамін E. Цей потужний антиоксидант сприяє регенерації та загоєнню шкіри.
Волоські горіхи

Волоські горіхи є джерелом жирних кислот Омега-3 та цинку. Кислоти сприяють збереженню у шкірі бар’єру вологи. У свою чергу цинк забезпечує її загоєння.