Здоровий рівень холестерину вкрай важливий для зниження ризиків розвитку серцево-судинних захворювань, які є однією з основних причин передчасної смерті в усьому світі. Для зменшення рівня холестерину можна використовувати звичні продукти.
Вівсянка
Вівсяна каша є джерелом розчинної клітковини. Вона сприяє зниженню рівня поганого холестерину. Потрапляючи в травний тракт, розчинна клітковина починає зв’язуватися з холестерином. В результаті його всмоктування зменшується. Завдяки цьому артерії стають чистішими.
Насіння чиа
У насінні чиа міститься розчинна клітковина, антиоксиданти та жирні кислоти омега-3. Вони знижують рівень холестерину та забезпечують захист клітин від пошкоджень.
Насіння льону
Насіння льону є джерелом жирних кислот омега-3, які сприяють зниженню рівня поганого холестерину. Додавайте їх у коктейлі та смузі.
Насіння та горіхи
Волоські горіхи, мигдаль та насіння є джерелом клітковини та корисних жирів. Вони забезпечують відчуття ситості та знижують рівень холестерину. Корисні жири, що містяться у горіхах, знижують ризик серцевих захворювань.
Ягоди
У малині, чорниці та полуниці багато антиоксидантів. Вони життєво важливі для здоров’я серця. Антиоксиданти знижують окисний стрес. Крім цього, вони борються із запаленнями.