Вживання окремих продуктів дозволяє збільшити кількість кератину в організмі. В результаті шкіра і волосся стануть здоровішими. Крім цього, кератин робить міцнішими нігті та покращує загальне самопочуття.
Морква
У моркві міститься вітамін A, який бере участь у синтезі кератину. Окрім цього, цей овоч є джерелом вітаміну C, який допомагає організму синтезувати колаген.
Батат
У бататі містяться каротиноїди провітаміну A. Після потрапляння в організм людини вони перетворюються на вітамін A, який бере участь у синтезі кератину.
Яйця
Яйця є джерелом біотину. Він необхідний організму вироблення кератину. Дієтологи рекомендують з’їдати по одному яйцю на день.
Цибуля
У цибулі міститься N-ацетилцистеїн. Після потрапляння в організм цей антиоксидант перетворюється на амінокислоту L-цистеїн, яка є одним із компонентів кератину.
Лосось
Лосось є джерелом біотину, який використовується організмом для синтезу кератину. Крім цього, у ньому містяться корисні для серця жирні кислоти омега-3 та білок.