Вживання вина на ніч сприяє спалюванню жиру. Такого висновку дійшли вчені з Університету штату Вашингтон.
В основу проведеного ними дослідження було покладено історію 100-річної мешканки Італії. Щодня під час їжі жінка вживала келих вина. Її здоров’ю це не зашкодило. Вчені встановили, що вино не дає організму накопичувати жирові клітини. Як виявилося, таку дію має ресвератрол, який міститься у винограді.
За словами авторів дослідження, з вином людям, які сидять на дієті, контролювати свою вагу буде набагато простіше. Два келихи вина на день скорочують ризик ожиріння на 70%. Розраховувати на позитивний ефект від вина можна лише в тому випадку, якщо дотримуватися правильного харчування та виконувати фізичні вправи на регулярній основі.