Овочеві супи можуть бути досить оригінальними. Адже їх основними інгредієнтами не обов’язково повинні бути морква, картопля чи цибуля. Відомі кулінари пропонують також солодкі супи або з доволі цікавими інгредієнтами. Ми пропонуємо три рецепти оригінальних овочевих супів.
Суп з цибулею та гарбузом
Інгредієнти:
- 2 середні цибулини
- 500 г гарбуза
- 2 морквини
- 1 картопля
- 3 ст. ложки оливкової олії
- 1 літр овочевого бульйону
- Сіль та перець за смаком
- Свіжий тим’ян для прикраси
Приготування:
- На невеликому вогні карамелізуйте тонко нарізану цибулю на олії до золотистого кольору.
- Додайте нарізаний гарбуз, моркву та картоплю, трішки обсмажте.
- Залийте овочевим бульйоном і варіть до м’якості овочів.
- Збийте суп блендером до однорідності. Посоліть та поперчіть за смаком.
- Подавайте гарячим, прикрашеним свіжим тим’яном.
Суп з селери та груші
Інгредієнти:
- 4 стебла селери
- 2 груші
- 1 цибулина
- 2 картоплини
- 1 літр овочевого бульйону
- 1/2 ч. ложки каррі порошку
- Сіль та перець за смаком
- Зелень для прикраси
Приготування:
- Наріжте селеру, груші, цибулю та картоплю на невеликі шматочки.
- Обсмажте цибулю на оливковій олії, додайте селеру та картоплю, тушкуйте декілька хвилин.
- Додайте каррі порошок, залийте овочевим бульйоном і готуйте до готовності.
- Збийте суп блендером. Посоліть та поперчіть за смаком, прикрасьте свіжою зеленню перед подачею.
Суп з броколі та кокосовим молоком
Інгредієнти:
- 1 головка броколі, розібрана на квітки
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 400 мл кокосового молока
- 1 літр овочевого бульйону
- 2 ст. ложки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Лимонний сік для прикрашання
Приготування:
- Обсмажте цибулю та часник на оливковій олії.
- Додайте броколі та обсмажуйте декілька хвилин.
- Залийте овочевим бульйоном і варіть до м’якості броколі.
- Додайте кокосове молоко та готуйте ще 5-7 хвилин.
Посоліть та поперчіть за смаком, прикрасьте лимонним соком перед подачею.