Чебуреки – це поживні смаколики, які відрізняються чудовим смаком та ароматом. Їх можна готувати з грибами, сиром, м’ясом та іншою начинкою. Ми в inforoom пропонуємо простий рецепт чебуреків з м’ясом.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 2 склянки муки
- 1/2 склянки води
- 1/2 склянки молока
- 1 яйце
- 2 ст. ложки рослинної олії
- 1 ч. ложка солі
Для начинки:
- 300 г яловичини або баранини (м’ясо на ваш вибір), меленої
- 1 велика цибулина, дрібно порізана
- 2-3 зубчики часнику, роздавлені
- Сіль та перець за смаком
- 2 ст. ложки рослинної олії для обсмаження м’яса
Покрокове приготування:
- У глибокій мисці змішайте борошно та сіль. Додайте яйце, воду, молоко та олію.
- Замішайте м’яке тісто і залиште його в спокої принаймні 30 хвилин.
- В цей час розігрійте олію в сковороді та обсмажте порізану цибулю до золотистого кольору.
- Додайте м’ясо та смажте, перемішуючи, до повного приготування.
- Додайте роздавлений часник, сіль та перець за смаком.
- Приготуйте до повного випаровування рідини.
- Розкатайте тісто на тонку та виріжте невеликі кружечки (можна використовувати чашку або форму для вирізання).
- На кожний кружечок кладіть трошки начинки та складайте його півмісяцем. З’єднайте краї тіста, щоб утворити чебурек.
- Розігрійте фритюр або глибоку сковороду з олією. Обсмажте чебуреки до золотисто-коричневого кольору з обох сторін. Покладіть готові чебуреки на паперовий рушник, щоб зняти зайву олію.
Подавайте чебуреки гарячими, за бажанням можна додати свіжі трави, помідори або соус.