Гарбуз – популярний осінній інгредієнт багатьох страв. І часто із нього готують кашу. Він подобається не лише дітям, а й дорослим. Ми розповімо, як приготувати гарбузову кашу.
Інгредієнти:
- 1 склянка гарбузової м’якоті, нарізаної кубиками
- 1 склянка рису
- 2 склянки води
- 1/2 склянки молока (за бажанням)
- 2 ст. ложки цукру (за бажанням)
- 1/2 ч. ложки меленої кориці
- 1/4 ч. ложки меленої гвоздики (за бажанням)
- Сіль за смаком
- Мед або сироп кленовий для подачі (за бажанням)
- Горіхи або сухофрукти для прикраси (за бажанням)
Покрокове приготування:
- Промийте рис під проточною водою та відцідіть.
- У великій каструлі змішайте гарбуз, рис, воду та трохи солі. Доведіть до кипіння.
- Понизьте вогонь до середнього і варіть кашу під кришкою близько 15-20 хвилин або поки гарбуз і рис не будуть м’якими, і вода буде поглинена.
- Якщо ви хочете, щоб каша була ніжнішою та кремовішою, додайте молоко і продовжуйте варити, помішуючи, ще 5-7 хвилин.
- Після цього додайте цукор та мелені спеції (корицю та гвоздику). Регулюйте кількість цукру, залежно від вашого смаку.
- Перемішайте кашу і варіть ще 2-3 хвилини, поки цукор не розчиниться і каша не набуде ароматних спецій.
- Заберіть кашу з вогню і дайте їй трохи охолонути.
- Подавайте гарбузову кашу гарячою, посипаною горіхами або сухофруктами, а також з додаванням кленового меду або сиропу, якщо ви любите солодкі сніданки.
Тепер у вас є смачний рецепт гарбузової каші для сніданку чи полуденку!